Follow

@mate Igazad van, a teljes sztori mögötte sose volt leírva, főleg nem ide. Lássuk hát a (túl) hosszú verziót..

Eredetileg egy kőkori (Pride march 2021) reddit posztban találkoztam egy bizonyos vukinyau feliratú táblával, ahol senki nem értette, ez mi a halált jelenthet.
redd.it/oqssaz

@mate
Itt még nem igazán volt okom az érdeklődésre, gondoltam, Pridera mindenféle hülyeséget visznek az emberek (én is vittem magamat, ennél csak jobb lehet amit más visz).

Később, ELTE Mastodonra kerülésemkor a helyi userek/feed böngészésekor futottam bele újra a rejtélyes szóba, hashtag formájában.
mastodon.elte.hu/@tothemma/106

Látván, hogy nem csak valami holmi underground furry kifejezés, hanem valami extra niche eltés kötődésű (!) belsős vicc, rögtön felébredt a kíváncsiságom.

@mate
Kutatásaim (értsd: egy találatokban szűkölködő Google-keresés) a Pesti Srácok oldala után egy Facebook profilra vitt, ahol a név alatt a Vukinyáu szó virított. Ez önmagában még nem fordította fejjel lefelé a világomat - erre kerestem - de miután felismertem a profilképen ugyanazt az arcot, aki a prideos képet a táblát tartja, úgy döntöttem, már nincs olyan magas hegy (és nincs olyan alacsony völgy) ami megállíthatna az igazsághoz vezető utamon.

@mate
Még egy-két kapcsolódó szál találása (és egy eredménytelen discordos kérdezgetés) után ráírtam privátban @tothemma -ra, aki jó mastodon moderátorhoz híven egy tülkölős kihíváshoz kötötte a választ: azt mondta, elárul mindent, ha (augusztus eléjétől) szeptemberig minden nap aktív vagyok itt (a kihívásban eredetileg legcukibb @bucsi is szerepelt, de ő pár nap után kibukott).
mastodon.elte.hu/@tothemma/106

@mate
Én ezt a challanget becsülettel követtem; bár *technikailag* biztos volt olyan naptári nap, amin nem tülköltem, az átlagom simán meghaladta a napi 1et, relatíve alacsony szórással.

Kalandunk jelenleg itt tart. Én megtettem részem, most @tothemma sztorijára várunk toporgó lábakkal és tágra nyílt szemekkel. ?

@szgmate @tothemma hát nekem a challenge nem lett volna "challenge" lol

Van egy másik fiókom is a födiverzumon, és ezt használom full időben Twitter és minden egyéb helyett :'D

@szgmate @mate @tothemma ha nem derul ki minyau, bannolom emát az instanceről

(Jk, unless...)

Sign in to participate in the conversation
ELTE közösség

ELTE-seknek tudományról, művészetről, szakmáról, hobbiról, egyetemi életről...
For ELTE university people on science, art, profession, hobby, university life...