Follow

ütött a fun factek órája

2017-ben egy újonnan felfedezett dínót egy Ghostbusters karakterről Zuulnak neveztek el, mert hasonlóan nézett ki a feje

cbsnews.com/news/new-dinosaur-

A spanyol kolonizálók eredetileg azt hitték Kalifornia (egyik félszigetéről) hogy egy sziget, úgyhogy (valószínűleg) egy akkortájt népszerű könyvben szereplő szigetről, California-ról nevezték el. A könyvben ezt a szigetet kizárólag fekete nők népesítették be, akiknek aranyból készültek az eszközeik és fegyvereik.

en.wikipedia.org/wiki/Etymolog

A Plato szó eredeti jelentése "széles/szélesvállú". Diogenész szerint a filozófus Platón egy tesitanárjától kapta a becenevét széles termete (talán homloka) miatt. :5head:

plato-dialogues.org/faq/faq005

1998ban egy amerikai cég sikeresen kifejlesztett egy oltást a lyme-kórra(80% hatékonyság, bár nem volt rendesen tesztelve fiatal gyerekeken, kockázatos területeken nagyon jól jött).Az oltást követően a médiában nagy visszhangot keltettek az oltásellenesek, és bár sok kutatás után sem találtak a vádjaiknak semmiféle tudományos alapot, az oltási kedv alábbhagyott, és 2002ben a cég "gyenge piaci teljesítményre" hivatkozva megszűntette az oltás forgalmazását
Azóta sincs új😕

ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/

(nem innen)

Egy sakkjátszmában döntetlent kérhet bármelyik fél, ha egyik fél elmúlt 50 lépésében sem lépett gyalog, vagy lett leütve gyalog. 75 ilyen kör után a bírónak kötelessége bejelentenie a döntetlent.

handbook.fide.com/chapter/E012

+1: Hiába jár le a sakkóra, ha a "nyertes" félnek nincsen olyan lépéssorozata, amivel szabályosan mattot adhat, a játszma döntetlenként zárul.

Újabb etimológia fun fact (ez a legjobbak közé tartozik): Ausztráliában (Queensland) van egy Eromanga nevű falu. Az ezt környező 1 000 000 m² területű Eromanga medencéven fedezték fel az Eromangasaurusok nemzetségét.

Egy eromangaverzumban élünk,

@szgmate először valamiért azt hittem, a bal oldali képen a jelmez van, a jobb oldalin pedig a dínó

Sign in to participate in the conversation
ELTE közösség

ELTE-seknek tudományról, művészetről, szakmáról, hobbiról, egyetemi életről...
For ELTE university people on science, art, profession, hobby, university life...