Show newer

@pufihun @arcadia Elnézést szeretnék kérni, egyébként. Nem a HÖK-öt, meg nem a HÖK-ben lévő konkrét embereket (téged, @bucsi, franctudja) gyűlölöm ilyenkor. Sőt, egyébként amikor az adminisztrációt szidom, akkor se a konkrét bürokratát mint személyt utálom. Épp elég büntetés nekik, hogy azzal sújtja a sors, hogy azt csinálja amit, hát még ha nekem is utálnom kéne.

Ilyenkor a kollektív "ideológiával" vagy "koncepcióval" szokott bajom lenni, és kizárólag azzal.

Ja igen, annak a "20 perced volt átjönni" annak jó a sztorija. Valami EU-s(?) felülvizsgáló volt itt, az adminisztrátorok nem találtak egy 3 évvel ezelőtti beszámolót... én gyorsan kinyomtattam megint, aláírtam, átvittem, de az egyetemre átfelé menet kishíjján elcsapott egy taxis. Levél ment a mocsárba, kicsit koszos lett.

Átvittem a koszos levelet, majd a felülvizsgáló jelenlétében elnézést kértem azért mert tiszta redva a papír, sajnos majdnem elütöttek. Mert ugye "20 perced van" megoldani...

Show thread

& Miért is gondoltam, hogy bármi pozitívum van abban, hogy időben felhívjuk a vakegerek figyelmét olyan dolgokra, ami a tárgyon "szokatlan" a többihez képest, hogy legyen idejük időben másik tárgyat felvenni, és helyet felszabadítani azoknak, akik esetleg felvennék?

Nem. Akik nem jutottak be, kimaradatak, aki meg leadja, az meg így járt.
Mi meg majd tartunk 30-40 embernek gyakot miután a többi elmenekült, aztán majd nagyokat sóhajtunk, 100 volt a limit, mi mindent megtettünk...

Show thread

& Az adminisztrátorok folyamatosan elszúrnak mindent és rosszul végzik a munkájukat, de neked minden papírod legyen meg, aláírva, tegnapi határidőre, "Írok majd egy mailt ma valamikor, 20 perced van átjönni és leadni", és hasonló kommunikációkra. (Akkor azért a szemükbe mondtam már, hogy a K..... A.... -ukat).

Szépen megtudja a diák első héten, hogy mik a követelmények, aztán ha nem jó, leadja akkor a tárgyat.
Csak én járok vele jól, kevesebb ember marad, akivel foglalkozni kell. &

Show thread

Igazából ilyenkor értem meg azokat az oktató kollégákat, akikkel a kommunikáció egyetlen módja (legalábbis a fizikai valóságban), hogy betáborozol az irodájuk elé hetekre, mert e-mailt nem olvasnak, vagy ha igen, akkor se válaszolnak rá. És rohadtul, de rohadtul igazuk van.

Mi a francért segítsen az ember a hallgatókon, ha ez a vége, hogy utána a saját "kollégája" is már-már borderline paraszt módjára írja a lebaszó levelet miatta. &

Úgy is az lesz a vége, hogy kitalálják, hogy akkor hírdessük meg nekik a tárgyat angolul párhuzamosan, aztán komplex vizsga meg minden egyéb szar tennivaló mellé nyakába szakad az embernek még mennyi hallgató? 5? 10? 30? Mennyi ül kussban a sötétben, nem látva-hallva, arra várva, hogy rácuppanjon, ahelyett, hogy időben utánanézett volna a dolgoknak?!

Legközelebb inkább nem írok semmi figyelmeztető levelet, inkább jöjjenek rá első héten, hogy magyar az óra, aztán szívják meg...

Show thread

& úgy van meghirdetve a tárgy ahogy, ahelyett, hogy tárgyfelvételkor átnéznék rendesen azt a sz..........t táblázatot.

Hogy jutottak át az érettségin egyáltalán?! Ez a 395 pontos ponthatár, amire rámondjuk, hogy milyen jó, hogy ilyen magas?!
Funkcionális analfabéták, komolyan.

Ha nem küldesz "Ugye figyeltél?" mailt, akkor meg első héten áll neki pampogni?

A fasz kivan.
Meddig lehet passziváltatni...? Lassan itt az ideje. Örökre.

Show thread

Szálljon már magába az egész rohadt HÖK és tanítsátok már meg a tárgyfelvétel felületet használni a hallgatókat, a külföldieket is beleértve, és mondjuk már el nekik, hogy se a Neptunnak, se a TO-nak nem hiszünk, még akkor sem ha ugyanazt állítják, mert ugyanúgy mondhat rosszat mind a kettő.

Elegem van, bakker, 6. féléves emberek életképtelenek ahhoz, hogy a tárgyfelvételt végigcsinálják, aztán ha még te vagy kedves és küldesz "Ugye figyeltél?" mailt akkor nekik áll feljebb, hogy miért &

Le lett tiltva a privát üzenet küldés, vagy csak a Tusky-ban nem találok / nincs rá feature?

Meg nyomtam az emoji gombot, és van HÖK emoji :barczihok: és be kellett zoomolnom, hogy lássam, az van-e benne, amire gondoltam, de nem.

Neptun 

Kisgyerek: Anyu, félek, hogy spam jön a Neptunba!
Anyuka: Ugyan kisfiam, az miatt nem jöhet spam a Neptunba.

A spam ami nem jön meg a Neptunba:

Hajnali egykor egy újabb threadet olvasni arról, hogy ha bizonyos USA államban megházasodott ember elválik és kontributált a te projektedbe akkor téged is megb'hatnak majd az ügyvédek, mert ugye az illető a felesége vagyonának kárára rontotta meg a közös tulajdont azzal, hogy neked adta.

Azt eddig is gondoltam, hogy a hosszú távú USA-ban lét és a házasság nem igazán fenyeget, de ezek után ha még a világon túlra az open source is kehes, inkább elmegyek kertésznek és géphez többet nem nyúlok.

Shameless self promotion, de a Twitter fakenews "cenzúrázós" vonatjának memejére muszáj volt helyjegyet váltani.

@gerazo Projeszk tanárként meg főleg...

😉

@gerazo And it's published. The maintainers asked me to rename the package originally because it automatically solves a more general problem.

ctan.org/pkg/association-matri

Show thread

LaTeX 

What to do after you spent literally two months (!) writing *NO PROGRAM CODE* in your life (grant applications, papers, presentations, etc... ):

Write some program code that eases creating further publications.

At Faculty of Informatics it's customary for students to create a :

@gerazo A zeneipar 85%-át tömörítő (ezt így bevallják) szerzői jogi rákos biomassza egy "van kezed amivel ölni lehet legyszi vágd le a kezed" ervelessel levetette a DickHub-bal a YouTube-Dl script repojat és vagy 20 random forkot.
Tök jó, hogy van IK-s gitlab, de a gitlab is egy amcsi cég, és mivel hivatalos licensszel van a cucc, ki tudja mit tudnak távolról belenyúlni vagy leállítani...
Lehet kéne egy Gitea vagy egy még sokkal ratyibb gitolite szerver mellé...

És ezt mondom úgy hogy egyébként még szövegszerkeszteni (ami tényleg laposabb vizuálisan mint a hülyén kamuhátteres, becsillanó, vibráló, lecsípődő fejek, amúgy ebből a szempontból a Teams jobb egy picit, de tényleg csak epszilonnyival) is tudok egy szuszra tizenpár órán keresztül, de ez... Ez kiborított. Fáj a fejem. Jóéjt. Csütörtökön MACS!

Show thread

Twitteren kicsit hosszabban, angolul: twitter.com/whisperity/status/

Röviden tömören, most vagyok túl egy két napos konferencián, ami Zoomon át ment. Volt fasza konf logos kamuháttér amit néhányan használtak is... Csak kétszer lettem rosszul attól, hogy semmi mélysége nincs a fejeknek. A vége felé már inkább egyik monitoron csak a slideok, a fejek kitakarva egy terminállal, másik monitoron meg elmentem wowozni...
Az külön vicc, hogy 2020-ban itt tartunk, hogy szoftveresen nem renderel 3D-t...

Show thread

Lszi ha virtuálisan tartotok előadást, ne használjátok kamu hátteret vagy háttér elmosást. Nagyon fárasztó nézni. Akkor se ha kinn maradt a rózsaszín műf...., ha bekakilt a macska, vagy kupi van otthon, vagy ha a gyerek odakente a véres tanyát a szekrényre.
Ha leültök valahová és videóztok, az ne egy sima egyszínű jellegtelen háttér legyen, kivéve ha legalábbis félprofi stúdiótok van otthon.
Legyen valami ami mélységet ad a fejednek, testednek. Egy növény, egy ablak, egy szekrény, egy macska.

Show older
ELTE közösség

ELTE-seknek tudományról, művészetről, szakmáról, hobbiról, egyetemi életről...
For ELTE university people on science, art, profession, hobby, university life...