"Mindegy, ezt akarja a kar... Basszák meg!"

--- Orosz László, cca. 2015

@aral @wchr I mean, wouldn't a non-competition agreement for X years after employment termination get rid of this case at least?

@bucsi @gerazo És az a baj, hogy a "rossz"-ság nagyon körülményes sliding window. Egy szoftver ami pl. segít a nem heteroszexuális embereknek teljesen "whatever" egy országban, az lehet hogy egy másik országban már csak a puszta használatáért halálbüntetés jár.

(LLVM megpróbált behozni egy szabályt, hogy regisztrált szexuális ragadozók ne contributálhassanak, ne reviewzhassanak kódot (egy specifikus ember kitiltásáért!) és hát... nem nézték jó szemmel, mert minden országban más ennek a határa)

@bucsi @gerazo Erre úgy kell tekinteni, mint a jogosítványra, meg a lakástulajdon-birtoklásra való jogra. Te nem tudod meggátolni azt, hogy elüssön az autó, vagy hogy a szomszéd úgy felgyújtsa a bejárati ajtaját, hogy a te lakásodban kár essen.

de a "rosszak" ellehetetlenítése az államapparátus feladata lenne (és nem xxhamster420 GitHub useré!), ha már egyszer elvileg ezért fizetjük őket...

@bucsi @gerazo Nem. Lehet politikai okokból rosszul designolni egy programot, hogy a cégeknek ne érje meg a programba contributálni (ld. GCC vs Clang...), de ezenkívül. A licenszek leginkább WC papírok és fecnik, egy nemzetállammal szemben te nem fogsz tudni a gyakorlatban jogot érvényesíteni -- ha *egyáltalán* megtudod, hogy bárki "rosszra" (sliding window definition alert!) használja a termékedet.

És persze ott van még a destruktív forkolás lehetősége is.

@bucsi @gerazo Nem tudom, és persze az is jó kérdés a Sublime Text meddig fogja bírni hogy 100$-t sajtoljon ki a usereiből.

@awxyhe Legutoljára Microsoft Imagine Academy-nek vagy "OnTheHub"-nak nevezték, régebben "DreamSpark" volt a neve, de durván minden évben átnevezik ezt a programot...

@gerazo Tools like Discord and Slack and such already appropriated the term "server" and people are using it in a misleading way.

Using this client is against the ToS of Discord, just like how BetterDiscord or Cordless was. At the end of the day, it's a trivial act to implement some detection feature and start mass banning the people who used it. Cordless already was discontinued more than a year ago...

@gerazo kapcsán:

"It is called a federated network because you have to be one of those Star Trek guys to use it"

@mate@mastodon.grin.hu Imádnivaló, hogy egy 450 millió fős piacról akarnak kivonulni, mert nem lehet olyan módon viselkedni benne, mint az eredeti 330 millió fős piacukon.

Csak arra szeretnék utalni, hogy ha feltételezzük, hogy MINDENKI Facebookozik, akkor jobban megérné átköltözni Európába és az USA-ban becsukni a boltot, mint fordítva.

@istvandonko I think Digi is reselling from T equipment and T coverage is ABYSMAL at InfoPark in general. ELTE should invest in pico cells inside the building, there is no way external antennas could penetrate this structure properly.

I know a telecommunications company right next door who are selling (and, by the way, locally in the office using) devices specially for this purpose. 😈

Defender 

@thegibson the fact that people wrote **games** in assembly is almost mystical when viewed from today's world...

And I work with compilers.

@apisashla @Gargron
> But as people have asked Facebook and other apps not to track their behavior

If it's just an "ask", then it was the app's (developers') decision to comply...

Also... Over 10+ years of Facebook I haven't seen the "automated" kind of online advertisement working, at all. Am I lucky, or am I doing something wrong...

Whisperity boosted

Interested in finding security problems :afloppy: and spotting bugs 🐞 in code automatically? Searching for extra credits, internship or thesis topic? Work with us in the summer on our static analysis project as a Java / C++ programmer! Contributions are going directly into world-class open-source software. Juniors are welcome!
Contact us at gerazo@ik.elte.hu gsd@inf.elte.hu

@tindall @embr@queer.af Why would people be annoyed? 😲 I recently completely reinstalled a machine for a family friend (he was fed up with Windows being slow and constantly updating and rolling back the updates), so he got a KDE put up and pimped out a little.

He was surprised the browser is a bit different, but that recent Firefox update arrived for Windows people too...

@tothemma 1, de az megpecsételi az elkövetkező 3 év sorsát. Ha ezt elbukjuk, akkor itt és most vége a dalnak. 🤪 Épp a prezentációt csinálom rá...

Show older
ELTE közösség

ELTE-seknek tudományról, művészetről, szakmáról, hobbiról, egyetemi életről...
For ELTE university people on science, art, profession, hobby, university life...