Follow

@gerazo Kiindulva abból a csodából, hogy a Teams le van dögölve (úgy kb. worldwide mert a céges se tölt be...), a Stream.INF szerver meg ugye egyirányú, nem lenne jó ötlet összedobni egy Matrix hosztot is, ahová belépve mondjuk egy Stream.INF-es óra közben lehetne írni a tanárnak?

· · Web · 1 · 0 · 0

@szalayricha BBB-ben van beépített chat, stream-re most vállalta el valaki szakdogában. Ettől még lenne értelme a matrix szervernek. Már volt itt erről ötlet is. A kérdés, hogy bárki használná-e, mivel úgy tűnik, hogy még mindig keveseket zavar az ismeretlen célú adatfelhasználás, azokkal való visszaélés. Én akkor vágnék bele, ha lenne elég diák, akik ezt támogatják és mellette állnak. És igen, kétség kívül lehetne itt kicsit edukálni abban a tekintetben, hogy ez miért lenne fontos...

@gerazo Szerintem az adatfelhasználást az emberek nagy része letojja... De az val'szeg érdekelné az embereket, hogy tudjanak a tanárnak szólni előadás közben.

@szalayricha De ha csak ez a cél, akkor mivel indokoljuk, hogy ezt nem egy akármilyen más platformon intézzük?

@gerazo Nem döglik úgy le, mint ma reggel az egész Teams, hogy 4 külön accounttal 4 domainbe se lehet belépni normálisan. (Most a DEB csomagos Teams @gsd -nek is belépett...)

@gerazo De egyébként a Matrixnak nem pont ugyanaz a lényege, mint a Mastodonnak, hogy a saját instance-od helyben van, és beállítod, hogy ne mehessen ki róla máshova az adat, és akkor probléma megoldva?

@szalayricha Igen. De másik oldalról nézve meg az a lényege, hogy föderált. Nekem tetszenek, ha lenne matrix szerverünk, csak eddig nem látom, hogy ki használná. Akik rá vannak állva az FB/dsicord kizárólagos használatára, azoknak mit mondunk? Azt ugyanúgy le fogják tojni, hogy ez akkor is megy, ha a többi nem.

@gerazo Most engem specifikusan az érdekelt, a jelen helyzetre tekintettel, hogy hogy lehet úgy lenyomni az EA-t Stream-en, hogy tudj a tanárnak szólni. Teamsen ez impliciten megy, mert unmuteolsz, vagy írsz. Streamnél nem játszik.

BTW, gsd-t én is telefonon hívtam fel, hogy logoljon fel Discordra, és ott távirányítottam be neki az OBS konfigurációt...

@gerazo Az a baj hogy most elmagyaráztam gsdnek mindent, de a délutáni gyakjakor én pont az amcsikkal leszek vonalban a konf miatt, tehát nem tudok neki segíteni.

(Mindenesetre összesen 4-en nézték rajtam kívül az órát az RTMPStats szerint, szóval...)

@szalayricha A többség weben nézi már, amióta szép lett a webes megoldás, azt meg nem mutatja a beépített plugin.

@gerazo Oh?! De hogy-hogy? Az nem RTMP streamet nyit meg, és így a szerver nem érzékeli? Ezt nem gondoltam volna, hogy a statson a webesek abszolút nem látszanak...

@szalayricha Sajnos azt a stats-ot az nginx rtmp modul csinálja. A webesek nem rtmp kapcsolatok, hanem hls szerint darabokban egy meta xml-lel kikerülnek a webszerverre. Egy diák már csinált olyan scriptet, ami ezt az infót a sima webszerver logból is kiszedi. Csak meg kéne még jeleníteni szépen.

@gerazo Na hát ezt nem tudtam. Mondjuk amikor a Projeszk előadások szoktak lenni, akkor ha gépnél vagyok akkor VLC-vel nézem.

Érdekes kérdés hogy ma reggel hanyan akartak projeszket nézni, de nem voltam gépnél még. (Meg ébren sem. 😈)

Sign in to participate in the conversation
ELTE közösség

ELTE-seknek tudományról, művészetről, szakmáról, hobbiról, egyetemi életről...
For ELTE university people on science, art, profession, hobby, university life...