Szálljon már magába az egész rohadt HÖK és tanítsátok már meg a tárgyfelvétel felületet használni a hallgatókat, a külföldieket is beleértve, és mondjuk már el nekik, hogy se a Neptunnak, se a TO-nak nem hiszünk, még akkor sem ha ugyanazt állítják, mert ugyanúgy mondhat rosszat mind a kettő.

Elegem van, bakker, 6. féléves emberek életképtelenek ahhoz, hogy a tárgyfelvételt végigcsinálják, aztán ha még te vagy kedves és küldesz "Ugye figyeltél?" mailt akkor nekik áll feljebb, hogy miért &

Follow

& úgy van meghirdetve a tárgy ahogy, ahelyett, hogy tárgyfelvételkor átnéznék rendesen azt a sz..........t táblázatot.

Hogy jutottak át az érettségin egyáltalán?! Ez a 395 pontos ponthatár, amire rámondjuk, hogy milyen jó, hogy ilyen magas?!
Funkcionális analfabéták, komolyan.

Ha nem küldesz "Ugye figyeltél?" mailt, akkor meg első héten áll neki pampogni?

A fasz kivan.
Meddig lehet passziváltatni...? Lassan itt az ideje. Örökre.

Úgy is az lesz a vége, hogy kitalálják, hogy akkor hírdessük meg nekik a tárgyat angolul párhuzamosan, aztán komplex vizsga meg minden egyéb szar tennivaló mellé nyakába szakad az embernek még mennyi hallgató? 5? 10? 30? Mennyi ül kussban a sötétben, nem látva-hallva, arra várva, hogy rácuppanjon, ahelyett, hogy időben utánanézett volna a dolgoknak?!

Legközelebb inkább nem írok semmi figyelmeztető levelet, inkább jöjjenek rá első héten, hogy magyar az óra, aztán szívják meg...

@arcadia @szalayricha @bucsi

Köszönjük a visszajelzést Whispy. Ígérjük, innentől kezdve a mentorok és seniorok szűrni fogják a hallgatókat - ha nem értik meg első félévük végén a tárgyfelvételt, kirúgjuk őket az egyetemről, és billogot égetünk a kezükre, hogy soha többé sehova ne vegyék fel őket. Fontos kiemelni továbbá, hogy arról semmiképp ne ejtsünk szót, hogy a hallgatók 95%-a tud tárgyat felvenni. Mindezeket figyelembe véve: megyek, és a teljes Kabinetet és Elnökséget magába szállatom.

@pufihun @arcadia @bucsi Igen, ez így szokott lenni, hogy általában ha valami *jól* működik, vagy legalábbis nem jól de az elvárt szinten, azt nem fogják kiemelni. Pontosan azért, mert az az elvárt szint. Velük nincs extra munka foglalkozni napokon át. Cserébe az extremális esetek miatt éjszakákba nyúlóan megy a balhé, nyilván ez az, amit az ember megérez és észrevesz.

@szalayricha @arcadia @bucsi Tulajdonképpen mit vársz el? A hallgatók nagyon nagyon kis része tud tárgyat felvenni, amikor felveszik őket ide alapképzésre, hiszen gimnáziumból jönnek. A mentorok/seniorok megpróbálják elmagyarázni nekik, segítik őket. Ha valakinek nincs mentora/seniora, azzal külön foglalkozunk - és általában olyan emberek áldozzák rá az idejüket, akiknek senki nem mondta, hogy ezt csinálniuk kell. Mit szeretnél, vizsgáztassuk őket, és akinek nem megy, kelljen évet ismételnie?

@pufihun @arcadia @bucsi A hallgatók nagy része nem tud tárgyat felvenni, mert évek óta egyre több féléven át egyre kevesebbszer kell a tárgyfelvételt átélje.

Egyébként igen, az "egyetemi tanulásmódszertan" pl. lehetne egy olyan tárgy, mint a "Mérnök leszek", hogy ezekből az "állampolgári alapismeretekből" buknak emberek.

@szalayricha @arcadia @bucsi
Továbbra se tudom, mit szeretnél, mit tegyünk azon felül, hogy a mentor/senior megtanítja nekik. Bár gondolom a forradalmi ötleted akkor ez a buktatós rendszer, ami valóban zseniális, és illik az ELTE hírnevéhez. Írj kérlek egy e-mailt a tanulmany@ikhok.elte.hu címre, és javasold az Egyetemi Tanulásmódszertan tematikájának változtatását. Másolati címként szerepeljen a dtk@dtk.elte.hu.

@pufihun @arcadia @bucsi Én leginkább azt szeretném, ha nem lennének az adminisztrációban diszjunkt entitások akik egymásnak ellentmondó módon kommunikálnak le olyan elvileg központi és egységes dolgokat, mint a "tanterv" (haha, mintatanterv 😂).

Az ELTE hírnevéhez egyébként illene egy hasonló buktatás. Római jog 1-ből 450 emberből 350 nettó kibukik a francba. Kereszt nincs, VK van, amivel nem mész semmire.

És ott úgy kezelik a hallgatókat, mintha felnőttek lennének.

@pufihun @arcadia @bucsi És azt szeretném még továbbá, ha a létminimum oktatása mellett nem azzal jönnének az ember torkára a mentortanárok, hogy "tartsunk nagyobb dedót" meg "nem gond ha a kettesig se jutnak el, de ne ijesszük meg őket". Ezek verbatim idézetek, oktatók szájából/tollából. Ez így hozzám/hozzánk lett vágva.

Azóta egy lángoló karddal sem vagyok hajlandó azokat a tárgyakat megpiszkálni.

@pufihun @arcadia @bucsi Mi a hallgatók érdeke? Ez? Hogy a nyakára megy (most nem tudom, HÖK szempontból, vagy saját szakállra) a mentortanár, mert "nem elég dedós" az oktatás?

Döntsük el, melyik irányt akarjuk. És valamelyik mellett álljunk ki. Álljatok ki a dedó mellett, legyen alapszabály az alanyi jogon járó kettes, hogy mi csak azokkal foglalkozzunk, akik többet akarnak.

Vagy ha esetleg a hallgatóknak inkább érdeke a normális oktatás, akkor az ilyen "lszi nagyobb dedó" ellen kéne menni.

@pufihun @arcadia @bucsi Az ELTE hírneve jelenleg az, hogy konkrétan ki vagyunk röhögve. Ki vagyunk röhögve más karok (nem infó) oktatói által. Ki vagyunk röhögve más egyetemek infó oktatói által. Ha valaki bekerül ebbe a rendszerbe és túl későn veszi észre magát és nem adja fel, az szenved attól, ami itt megy. (Magamat is beleértve... egyébként jó lenne nekilátnom a passzívtanév kérvényemnek, PhD-n sajnos kérvényezni kell expliciten.)

@szalayricha @arcadia @bucsi Nagyon sok problémám van az ELTE-vel és az IK-val, ezt valamelyik nap Bucsinak is kifejtettem, és pont emiatt zavar, hogy felsőbb problémák miatt megint a HÖK-öt veszed elő. Próbálunk javítani. Próbálunk változtatni. Látjuk a hibákat, és tenni akarunk ellenük. Ezért maradtam MSc-re, ezért akarok PhD-re menni, mert lehet tenni érte. De az, hogy azokon vered le a frusztráltságodat, akik éjt nappallá téve vért izzadnak, hogy javuljon a helyzet, gerinctelenség.

@pufihun @arcadia @bucsi Én már gyanúsítok mindenkit is, aki asszisztál ehhez az őrülethez, és egyébként brutálisan gyűlölöm magam amiatt, hogy ebbe a körbe (tehát akik fenntartják ezt a rendszert) tartozom magam is.

Viszont akkor, most direkt csak szőrszálhasogatva, hogy legyen valami tényszerű is. Holnapután(?) végetér a tárgyfelvétel első etapja. Semmi információ vagy felhívás vagy emlékeztető nincs pl. IKBSc csopiban (visszagörgettem vizsgaidőszak kezdetéig) erről.

@szalayricha @arcadia @bucsi A mentorok teamsen és e-mailben tartják a kapcsolatot a csoportokkal, szóval az elsőévesek tudnak róla. A többiek így valóban nem kaptak külön tájékoztatást, csak ha megnézték a tanügyi időrendet (ami szintén el volt mondva nekik am, szóval *elvileg* tudják). Szólok, hogy erről egy poszt menjen ki.

@pufihun @arcadia @bucsi Köszi. Egyébként ha ez így igaz, akkor nincs problémám ezzel. De megint oda jutottunk, hogy van több felület, ahol potenciálisan össze-vissza el lehet szúrni a tájékoztatást. Mi a hivatalos*abb*? Az egyik elte.hu oldal, vagy a másik? Az e-mail, vagy a Teams? A Canvas, a Neptun, vagy a Moodle? A BE-AD vagy a Bíró?!

@szalayricha @arcadia @bucsi (nem tudom hogy működnek a Mastodon threadek, ide válaszolok) visszapörgetve nem egyértelmű, de az "illik az ELTE hírnevéhez"-t nem szarkazmusnak szántam (sajnos).

@pufihun @arcadia @bucsi A Mastodon threadek borzasztóan vállalhatatlanul működnek. Ha egy dolog van ebben a rendszerben (mármint a Masztiban) ami csapnivaló katasztrófa, az a threading rendszere...

Ennél csak egy valami működik rosszabbul, az Outlook e-mail threadingje amikor @gerazo folyamatosan PGP signolt leveleket küld válaszul.

@szalayricha @pufihun @arcadia @bucsi Ha már ilyen szépen megidéztetek: @szalayricha ne ostorozd magad! A tájékoztatás jó volt, mert a 95%-nak bizonyosan hasznos. Én abból indulok ki, hogy lehet, hogy sok diák sok dolgot még nem tud, de alapfeltételezésem, hogy ettől még felnőtt, magukért felelősséget vállalni képes személyek. És most a konkrét esetben kis számú, csak külföldi diákról van szó. Az a kérdés, hogy hogyan lehetne jobban integrálni az egyre népesebb külföldi diákságot a magyarral...

Show newer

@pufihun @arcadia @bucsi 🤣 Éppen ebédelni készültem, most takaríthatom le az asztalt.

De akkor megint ott vagyunk a konkrét esetben, a Neptun régóta megküldte, hogy magyar a tárgy, a Neptunban meg lett írva, a hallgatók meg kaptak egy random csinált PDF-et amiben hibásak voltak az adatok, és elhitték.

Nem tudom, fognak-e vagy akarnak-e ezzel a HÖK-höz fordulni, minket arról kérdeztek, hogy hol lehet bepanaszolni a dékánt.

@szalayricha @arcadia @bucsi
Szerinted nem látjuk a "kötelező megkapni a kettest" dolgokat? Mi nem vagyunk idegesek miatta? @horvathzoltan ha itt lenne, biztos szívesen válaszolna, hogy miért kellett átrugdosni embereket nem forduló kóddal.

De az, hogy az alapvető egyetemi ismereteket megkapják az elsőévesek, és igyekszünk segíteni nekik, hogy beilleszkedjenek, nem kéne, hogy implikálja, hogy dedósként kell kezelni őket pl. Progon.

@pufihun @arcadia @bucsi Nagyon jó lenne, ha válaszolna, mert ezt az információt évek óta több egyébként magasabb rangú oktató (köztük olyan tárgyak tárgyfelelősei amiket én is oktatok/-nék most) se volt képes megtudni évek óta...

Viszont ha legalább idegesek vagytok miatta, akkor látszódjon ez... legyen leírva, elmondva. Ha nem nyílt napon, akkor később, a mentorrendszer során. "Figyu, ez van, ez egy őrültek háza."

@pufihun @arcadia @bucsi Billogolni azokat kéne, akik át lettek rugdosva. Hogy később olyan karámba kerüljenek a többi tárgyon, hogy nyilvánvaló legyen róluk, hogy ez a kettes nem az vagy nem olyan kettes.

@szalayricha @arcadia @bucsi De át vannak adva a tapasztalatok. Azok a mentorok, akiket ismerek, magánszemélyként is jóban vannak a gólyáikkal, és mesélnek nekik - nem az a cél, hogy mocskolják az egyetemet, és nem az a cél, hogy a mennyekbe magasztalják, hanem hogy elmondják, mire figyeljenek, mivel legyenek óvatosak, de miből tudnak nagyon jó dolgokat is kivenni.

@pufihun @szalayricha @arcadia Amúgy úgy, hogy az indító poszttól olvastam lefelé, stimmelt a thread.

Most persze egy Fagyi hozzászólása előtti helyről válaszolok, itt izgi lesz a branching :D

És hogy a témához is hozzászóljak: Amit Thor mond +1, hökös megint hököst lájkol, stb :D

Sign in to participate in the conversation
ELTE közösség

ELTE-seknek tudományról, művészetről, szakmáról, hobbiról, egyetemi életről...
For ELTE university people on science, art, profession, hobby, university life...