@szalayricha @hmilles persze, amúgyis vicceltem. mindenkit szeretettel várunk Mastodonon <3

@hmilles @arcadia Biztos. Csak amíg nem lép be vele Mastodonra, addig nem jön létre itt az account és nem tudod pingelni.

@szalayricha @bucsi @arcadia megy majd ki erről értesítő, csak be kell lépnie Neptunba :DD

@hmilles @szalayricha @bucsi egyébként ha már feljött: csak én nem értek egyet azzal, hogy neptunba menjen értesítő a mastodonról?

@arcadia @hmilles @szalayricha nagyjából attól függően, hogy mikor megy ki, a "furának tartom" és a "csak ártani fog" között mozog róla a véleményem

@bucsi @hmilles @szalayricha kb ugyanez. én is utálom a random neptunos promót és nem hiszem hogy másnak tetszene :/

@arcadia @bucsi @hmilles Neptunos por.... hogy mit?!... [unwind] Jaaaaaaah...

Na igen. Csak ide jönnének shitpostolni az emberek, szerintem. Van egyáltalán már mindenkinek Caesar címe az újak közül, pl.?

@szalayricha @bucsi @hmilles nem tudom, nekem caesarom tavaly csak év elején lett, de a legtöbben szerintem csináltak már.

@arcadia @bucsi @hmilles Nem tudom most kinek jár meg nem jár @student.elte cím... @gerazo esetleg valami infó?
Nekem pl. *csak* Caesaros címem van. Studentként nem enged belépni, Caesarral igen, de az ELTE Teams úgy nincs. ÁJK-s havernak van Studentes és Caesaros címe is, pont minap kérdezte hogy kell Teams-et használni...

@szalayricha @arcadia @bucsi @hmilles Nem tudom, hogyan osztják ezeket. A központi LDAP-unkban (IIG) meg van jelölve a felhasználóhoz tartozó email cím, ami alapján bizonyos szolgáltatások autentikálnak. De a mastodon nem. Itt csak a felhasználói név és jelszó számít (ezért nem az emailt kell megadni belépéskor). Láttam már student-es címmel is belépni sokakat, így itt valszeg mindegy az email.

@gerazo @szalayricha @arcadia @hmilles a caesar accounthoz az kapott studentes, o365 csodát, aki nem oktató.

Source: egy héttel ezelőttig nem volt studentes címem, és caesar-Teamsem is csak azért, mert @mokus elintézte, hogy kapjak, mert engem oktatónak hitt az IIG, és nem kaptam, mert IIG.

@bucsi @gerazo @arcadia @hmilles @mokus Ezt a logikát nem értem, mármint az IIG részéről. Tfh. tartanom kéne TTK-soknak Teamsen órát. Nekik nincs INF, nekem nincs ELTE. Wat do?

@szalayricha @gerazo @arcadia @hmilles @mokus szólsz nekik, hogy kell. Lásd, szóltam Mókusnak. Megoldódott. Van (volt?) egy default, ami az edge casekre nem működik. (Ez pont tőlem erős, de na, érted :D)

@bucsi @gerazo @arcadia @hmilles @mokus Egyelőre engem nem érint, csak fura. Mert tavasszal egy kis ideig volt Studentes Teams. Amúgy elvagyok én a @student nélkül is, a Caesar királyabbnak hangzik. Kíváncsi vagyok, lelövik-e az egész Caesar rendszert néhány éven belül...
Viszont most Caesarral belepve kapok egy "ehhez a fiokhoz nincs licenc" hibát, és ennyi.

Show newer

@szalayricha @bucsi @gerazo @arcadia @hmilles

Tetszik az elképzelés, hogy használok mastodont, meg azt hogy ez a fost*** értelmes érteítéseket küld.

Átpörgettem a thread:

Röviden: Nem.
Ebben semmilyen IIG logika nincs. az IK-nak, mert valamiért móka külön ADért IS fizetni, van saját AD-ja, az INF-es. Ez nem ment meg a nagyeltés AD-től, amire be tudsz lépni azzal az emaillal, amit alapértelmezettnek állítottál be.

@mokus @bucsi @gerazo @arcadia @hmilles Először kaptam Student-es címet annó, még februárban(?). Most megnéztem, caesar vagyok, amúgy nekem jó a Caesar is, és a Teamsbe is be tudok most már lépni, @caesar-ként. :D Pár hete ez (se) ment.

Az új usereknek, meg akiket egyértelműen diáknak jelölt a script, ez át lett dobva @student -re, de te oktató//phd//hallgató jó komplex státuszban nem voltál ebben, maradtál caesar@. ugykezelo.elte-n meg lehet nézni, mi van beállítva. Rohadt sok user, eltart egy darabig, amíg 1esével az összes edge case-t javítják, de ez rövid távon irreleváns.

@mokus (((ha nem tageled be azt akinek válaszolsz, ha jól tudom nem kap értesítést róla, úgyhogy @szalayricha)))

Show newer

@arcadia @szalayricha @bucsi ez szerintem nagyrészt azért internal debate tárgya lenne xd

@hmilles @szalayricha @bucsi ettől, mint "magánember" (lol) van róla véleményem, nem szeretném ha abból állna a profilom, hogy az admincsapat közös véleményét promótálom minden esetben :D

Sign in to participate in the conversation
ELTE közösség

ELTE-seknek tudományról, művészetről, szakmáról, hobbiról, egyetemi életről...
For ELTE university people on science, art, profession, hobby, university life...